Naar inhoud

Nieuws

 • Heraanleg E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere: afgesloten afrit Wetteren krijgt extra rijstrook

  Afgelopen weekend trof het Agentschap Wegen en Verkeer de laatste voorbereidingen voor de heraanleg van de E40 richting Brussel, vernam het Havenbedrijf Gent van AWV. Vanaf maandag 22 juni werkt de aannemer tussen Wetteren en Erpe-Mere. Het agentschap maakt van de gelegenheid gebruik om de afrit Wetteren uit te breiden met één rijstrook. Door deze extra opstelruimte zal afrijden in Wetteren een pak veiliger worden. Er wordt de klok rond gewerkt om alles zo snel mogelijk af te ronden. Deze fase duurt tot begin juli.

  Lees meer
 • Inrichting koppelingsgebied Doornzele-Noord gestart

  In de tweede helft van mei zijn, na een periode van verwerving, ontwerpen en aanvragen van de bouwvergunning, de werken voor de realisatie van het koppelingsgebied Doornzele-Noord gestart. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van de VLM en de gemeente Evergem. Er worden onder meer nieuwe fietspaden aangelegd, riet geplant en brugjes, banken, infoborden en speelelementen geplaatst.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent behaalt voor de zesde maal Milieucharter

  Het Havenbedrijf Gent mocht voor de zesde opeenvolgende keer het Milieucharter in ontvangst nemen. Hiermee prezen Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen opnieuw de talrijke milieu-initiatieven die het Havenbedrijf in 2014 realiseerde. Ook voor 2015 staan er weer heel wat acties op het programma in het havengebied en bij het Havenbedrijf.

  Lees meer
 • Bekijk HavenTV Gent van donderdag 4 juni 2015 over koppelingsgebieden in de haven, het cijfer '211' en nieuwe fabriek van Emulco

  Op donderdag 4 juni 2015 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. In deze aflevering toont Leen van de Vlaamse Landmaatschappij een bestaand en nieuw koppelingsgebied, onthult ‘het cijfer’ het aantal kilometer spoorwegen in het havengebied en vertelt Jean van Emulco over de nieuwe fabriek in de haven. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed