Naar inhoud

Nieuws

 • Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports trekken samen naar Baltische staten om troeven van de regio te promoten

  Het Belgische Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports promoten al enige tijd samen de troeven van de krachtige economische regio tussen Vlissingen en Gent. Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus trekken de havenbedrijven met een twintigtal bedrijven en organisaties uit hun havens naar Estland, Letland en Litouwen om daar de beide havens te promoten. Meer bepaald de sectoren van de vloeibare en droge bulk, biochemie en biomassa, meststoffen en landbouwproducten worden onder de aandacht gebracht.

  Lees meer
 • Anderhalve maand werken in Zeeschipstraat (N456) en op R4 in Evergem

  Op maandag 24 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Zeeschipstraat (N456) in Evergem. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van AWV. De aannemer herstelt tegelijkertijd ook een stuk van de Industrieweg (R4) richting Zelzate en de afslagstrook van de R4-West naar de Zeeschipstraat (N456). In de Zeeschipstraat kan het verkeer enkel richting Wondelgem/Meulestedebrug tijdens de werken. Verkeer moet rekening houden met sterke hinder.

  Lees meer
 • Geen gemotoriseerd verkeer onder spoorbrug Sint-Bernadettestraat vanaf 12 augustus

  Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert sinds enige tijd werkzaamheden uit aan de spoorbrug van de Sint-Bernadettestraat in Gent. Het gaat hier om een volledige vernieuwing van de bovenbouw en een renovatie van de onderbouw van de spoorbrug. Vanaf woensdag 12 augustus kan het gemotoriseerd verkeerd niet meer onder de brug door gedurende een aantal maanden, zo vernam het Havenbedrijf Gent. Dit zal zware impact hebben op het verkeer, ook in en rond het havengebied.

  Lees meer
 • Haven van Gent ziet overslag via zeevaart weer stijgen

  Goederenoverslag haven van Gent gedurende eerste zes maanden en tweede kwartaal van 2015

  Voor de eerste zes maanden zit de goederenoverslag van de Gentse haven op hetzelfde peil als in 2014 en 2013. Dit is te danken aan de gestage toename van de overslag via zeevaart. De behandeling van stukgoed – vooral staalproducten - kent een record, merkt het Havenbedrijf Gent op.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent en Stukwerkers zetten in op meer containers via binnenvaart tussen havens van Gent en Antwerpen

  Het Havenbedrijf Gent wil meer vervoer van containers per binnenschip aantrekken tussen de havens van Gent en Antwerpen. Het zocht een operator die deze dienstverlening wil waar maken. De Gentse stouwer Stukwerkers zal hiervoor instaan en zet in op zes vaarten per week. Het kan daarvoor tijdens de opstartfase rekenen tot 200.000 euro steun van het Havenbedrijf.

  Lees meer
 • Aantal jobs in Gentse haven blijft toenemen

  De tewerkstelling in de haven van Gent zit voor het derde jaar op rij in de lift. De haven is goed voor 60.720 jobs. Ook de toegevoegde waarde steeg. Het Havenbedrijf is verheugd te zien dat het economisch belang van de haven toeneemt. Dit blijkt uit de cijfers van de Nationale Bank van België voor het jaar 2013.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed