Naar inhoud

Nieuws

 • Havenbedrijf Gent zet nieuwe stap in sanering van voormalig stort La Floridienne

  Het Havenbedrijf Gent startte op 30 maart met de aanleg van een bevloering bovenop de zandlaag van het voormalige stort La Floridienne. Hierdoor wordt verder vermeden dat regenwater in aanraking komt met de zandlaag en deze eventueel zou vervuild geraken. Deze werken kosten het Havenbedrijf 2,5 miljoen euro.

  Lees meer
 • Havenbedrijf zoekt beleidsmedewerker commerciële dienst

  Het Havenbedrijf Gent, nv van publiek recht, baat de haven uit en wil in nauwe samenwerking met zijn klanten op een duurzame wijze welvaart en groei creëren. We doen dit door de ontwikkeling van de zeehaven als multimodaal platform en door het ter beschikking stellen van kaaien en bedrijfsterreinen. Om het Havenbedrijf te versterken en deze missie te realiseren, zijn we op zoek naar een (m/v): beleidsmedewerker commerciële dienst.

  Lees meer
 • Seveso-bedrijven testen sirenes op donderdag 2 april 2015

  Op de eerste donderdag van de eerste maand van ieder trimester worden de sirenes van de zogenaamde Seveso-bedrijven getest. Aan het Kanaal Gent-Terneuzen (Evergem, Gent, Zelzate) bevinden er zich een aantal hoge-drempel Seveso-bedrijven. Dit zijn bedrijven die gevaarlijke chemische stoffen gebruiken, produceren, stockeren of verwerken. De volgende proef vindt plaats op donderdag 2 april 2015.

  Lees meer
 • Vlaamse havens verbijsterd over uitlatingen NMBS-topman Jo Cornu

  De Vlaamse havenbesturen van Antwerpen, Gent en Zeebrugge nemen met verbijstering kennis van de populistische uitlatingen van NMBS-topman Jo Cornu die vandaag in een aantal media werden gepubliceerd naar aanleiding van het nieuws dat het internationale private equity fonds Argos Soditic via een kapitaalinbreng een belang van 66,6% verwerft in spooroperator NMBS Logistics. Cornu noemt de houding van de Vlaamse havens, “die niet wilden instappen in NMBS Logistics, een schande” en verwijt de havenbesturen dat ze door hun onduidelijke houding voor tijdsverlies hebben gezorgd. Zeer kort door de bocht, vinden de havenbesturen.

  Lees meer
 • Omleiding van en naar Veer Langerbrugge: Burggravenlaan onderbroken vanaf maandag 23 maart

  Infrabel gaat werken uitvoeren aan de spoorwegovergang aan het kruispunt Burggravenlaan-Kluizensesteenweg. Dat vernam het Havenbedrijf Gent. Gemotoriseerd verkeer van en naar het Veer van Langerbrugge zal moeten omrijden. De werken startten op maandag 23 maart.
  Lees meer
 • Buffers voor Kerkbrugge, Doornzele en Rieme: evenwicht tussen wonen en industrie

  De dorpskernen van Kerkbrugge, Doornzele en Rieme palen aan de haven van Gent. Om de leefbaarheid in deze dorpskernen te garanderen, zijn onder meer koppelingsgebieden voorzien. Dit zijn gebieden die de woonkernen en de industriegebieden van elkaar scheiden en op termijn een belangrijke bufferende functie zullen hebben. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft de voorbije jaren plannen uitgewerkt voor de invulling van deze koppelingsgebieden. Nu is het tijd om deze plannen uit te voeren op het terrein. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van de VLM.

  Lees meer
 • Ghent Bio-Economy Valley en Malaysian Biotechnology Corporation ondertekenen samenwerkingsovereenkomst ter ondersteuning van de biogebaseerde economie

  Ghent Bio-Economy Valley (GBEV) en Malaysian Biotechnology Corporation (BioechCorp) ondertekenden op 2 maart 2015 in Kuala Lumpur (Maleisië) een samenwerkingsakkoord dat tot doel heeft bedrijven en onderzoeksinstellingen actief in de biogebaseerde economie in België en Maleisië te ondersteunen. Het faciliteren van samenwerking en het uitwerken van commerciële toepassingen in beide landen staan daarbij centraal. De haven van Gent heeft een decennialange traditie van biobrandstoffen. Gent beschikt over heel wat bedrijven die biobrandstoffen produceren en opslaan. Hiermee behoort het tot de absolute top in Europa en de wereld.

  Lees meer
 • Nieuw parcours voor tweede editie ‘Haven Gent Loopt’ gaat door Volvo Car en Honda

  Op zondag 19 april 2015 vindt ‘Haven Gent Loopt’ plaats. Deze tweede editie slingert langs een nieuw parcours en brengt heel wat lopers bij Volvo Car en Honda. Bovendien is de startplaats aan het Sifferdok. Zowel geoefende lopers als families kunnen op deze wijze de haven van binnenuit beleven: al lopend langs dokken en schepen, op kaaien, door bedrijven en productiehallen.

  Lees meer
 • Het Beroepenhuis maakt 8 zondagen lang kinderen warm voor beroepen in de technische sfeer

  In de Gentse haven zijn tal van beroepen voor technische profielen te vinden. Het is daarom belangrijk kinderen reeds op jonge leeftijd warm te maken voor een technische of beroepsopleiding. In het Beroepenhuis kunnen jongeren terecht om een waaier aan beroepen en studierichtingen te ontdekken, zowel uit de harde als de zachte sectoren. Het Beroepenhuis stelt ook in 2015 zijn deuren open voor gezinnen op verschillende zondagen.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed