Naar inhoud

Nieuws

 • Extra bulkkraan in gebruik bij Euroports in Gentse haven

  Goederenbehandelaar Euroports heeft in de haven van Gent een bijkomende bulkkraan in gebruik genomen. Om hun groeiplannen in de bulksector ter ondersteunen, hebben zij de bestaande kraancapaciteit uitgebreid naar 4 kranen. Zo kunnen zij niet alleen meer goederen behandelen, maar hebben zij ook meer flexibiliteit in de behandeling van de bestaande goederenstromen. Het Havenbedrijf is verheugd dat een sterkhouder in de Gentse haven verder blijft investeren.

  Lees meer
 • Bezoek de Zonneberg op Open Wervendag op 31 mei

  Op zondag 31 mei 2015 organiseert de Confederatie Bouw opnieuw een Open Wervendag in heel België. Eén van de blikvangers dit jaar is Terranova Solar/Zonneberg, het zonnepanelenpark op de gipsberg in de Gentse haven. De Zonneberg, in de buurt van de kruising R4-West en N49/Expressweg, is een voorbeeld van hoe een voormalige afvalberg is omgebouwd tot een heus zonnepanelenpark.

  Lees meer
 • Knooppunt Schansakker in Oostakker: brug Eksaardserijweg over R4 afgesloten

  Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt al geruime tijd aan het knooppunt Schansakker een nieuw op- en afrittencomplex op de R4 in Oostakker. Het agentschap maakt van de aanleg gebruik om ook de brug van de Eksaardserijweg over de R4 te saneren. Vanaf 18 mei gaat de brug dicht voor alle verkeer. Auto- en busverkeer moet omrijden. De renovatie zal tot eind juni duren.

  Lees meer
 • Spelers KAA Gent verkennen haven van Gent tijdens rondvaart - bekijk de foto's

  Op maandag 11 mei 2015 bracht KAA Gent een bezoek aan de haven van Gent. Tijdens een rondvaart konden spelers en trainers de haven vanop het water ontdekken en zo genieten van een interessante middag onder de zon, even weg van het voetbal. Bekijk alvast enkele sfeerbeelden.

  Lees meer
 • Update werken R4 in Gent: asfaltwerken afgerond

  In de late namiddag van 6 mei 2015 zijn de asfaltwerken op de R4 afgerond. Hierdoor kan het verkeer terug op twee rijstroken rijden vanaf Vinderhoute richting Zwijnaarde. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van het Agentschap Wegen en Verkeer. Op dit moment werkt de aannemer volop verder aan de oprit van de Brugsevaart naar de R4. Er is nog een lokale betonherstelling nodig ter hoogte van de afrit naar de Pégoudlaan (Flanders Expo). Data kunnen wijzigen bij slecht weer. De R4-West is een belangrijke weg voor het verkeer van en naar de haven van Gent.

  Lees meer
 • Heraanleg E34/N49 van Zelzate tot Assenede

  Op maandag 20 april 2015 starten ingrijpende werken op de E34/N49, zo vernam het Havenbedrijf van Agentschap Wegen en Verkeer. De werfzone loopt over een afstand van 5 km van net voorbij Zelzatetunnel tot aan de Stroomstraat. De voegen tussen de rijstroken worden in beide richtingen aangepakt. Het verkeer heeft steeds één rijstrook in elke richting. Om de hinder te beperken, gaan twee opeenvolgende kruispunten nooit samen dicht. Eind juni moeten de werken klaar zijn. Bij slecht weer kan de timing wijzigen.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed