Naar inhoud

Nieuws

 • Grote sluis Evergem open voor binnenvaartverkeer

  Er varen opnieuw schepen door de grote sluis van Evergem. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van Waterwegen en Zeekanaal NV. W&Z heeft de tijdelijke herstellingswerken aan de sluisdeuren zonet afgerond en een deel van de grote sluis kan nu opnieuw gebruikt worden. Later volgen er nog bijkomende herstellingswerken om de sluis volledig operationeel te maken.

  Lees meer
 • Haven Gent in afschakelplan? Geen goed idee, volgens Havenbedrijf Gent

  De haven van Gent opnemen in het afschakelplan omwille van een mogelijk tekort aan elektriciteit? Dat is volgens het Havenbedrijf geen goed idee omwille van de economische gevolgen en de risico's op het vlak van veiligheid en milieu.

  Lees meer
 • Haven van Gent opnieuw genomineerd voor de prijs van ‘Beste drogebulkhaven’

  De Gentse haven is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de IBJ Awards in de categorie ‘Best Dry Bulk Port’. Deze nominatie is gebaseerd op 5 pijlers waar de haven de laatste jaren op inzet. Op 17 november 2014 wordt in Rotterdam bekendgemaakt wat de beste drogebulkhaven is volgens ‘International Bulk Journal’ (IBJ).

  Lees meer
 • Tewaterlating van zeilschip ‘Shielmartin’ in Gentse haven

  Op donderdag 11 september 2014 werd het unieke Ierse zeilschip ‘Shielmartin’ na een restauratieperiode van enkele jaren te water gelaten in het Middendok in de haven van Gent. Het initiatief gaat uit van het Gents opleidingscentrum voor semi-industriële Ambachten (Goca) dat hoofdzakelijk mensen uit kansengroepen klaarstoomt voor een nieuwe toekomst in de industrie. Op 18 september 2014 wordt dit nostalgisch-futurologisch zeilschip gedoopt, maar op 11 september mocht het zeilschip opnieuw contact maken met het water.

  Lees meer
 • Breid uw kennis over het beheer van havens uit: volg de vorming Havenbeheer - inschrijven tot 10 oktober 2014

  Havenbeheerders werken binnen een sterk competitieve omgeving, waarin concurrentie van andere havens, vervoersvolume, beschikbare ruimte en infrastructuur, nautische toegang, hinterlandverbindingen, natuur en landschap, beleid en interne organisatie de belangrijkste succesfactoren zijn. In de permanente vorming Havenbeheer worden deze elementen overzichtelijk behandeld en toegelicht in 6 modules, zodat de deelnemer een mooi beeld krijgt van waar autonome havenbedrijven rekening mee moeten houden om hun haven verder te ontwikkelen. Deze opleiding wordt georganiseerd door het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Gent.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed