Naar inhoud

Nieuws

 • Anderhalve maand werken in Zeeschipstraat (N456) en op R4 in Evergem

  Op maandag 24 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Zeeschipstraat (N456) in Evergem. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van AWV. De aannemer herstelt tegelijkertijd ook een stuk van de Industrieweg (R4) richting Zelzate en de afslagstrook van de R4-West naar de Zeeschipstraat (N456). In de Zeeschipstraat kan het verkeer enkel richting Wondelgem/Meulestedebrug tijdens de werken. Verkeer moet rekening houden met sterke hinder.

  Lees meer
 • Twee weken werken aan de R4 in Oostakker in augustus

  Op zaterdag 15 augustus vanaf 18 uur gaat de R4 dicht tot zondagmorgen 16 augustus 10 uur. Dat vernam het Havenbedrijf van het Agentschap Wegen en Verkeer. AWV neemt dan de stelling weg aan de nieuwe brug voor het knooppunt in Schansakker. Voor de veiligheid wordt de R4 in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Vanaf dinsdag 18 augustus start de aannemer met asfalteringswerken op de R4. Het wegdek krijgt nieuwe asfalt vanaf het kruispunt met Kennedylaan/Eisenhowerlaan (Euro-Silo) tot net voor het knooppunt met de N70 in Oostakker. Het verkeer richting E17/Gent rijdt over één versmalde rijstrook langs de werfzone. De aannemer werkt twee weken lang 24u/24 en 7/7 om de hinder zo kort mogelijk te houden. Verkeer moet rekening houden met hinder.

  Lees meer
 • Geen gemotoriseerd verkeer onder spoorbrug Sint-Bernadettestraat vanaf 12 augustus

  Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert sinds enige tijd werkzaamheden uit aan de spoorbrug van de Sint-Bernadettestraat in Gent. Het gaat hier om een volledige vernieuwing van de bovenbouw en een renovatie van de onderbouw van de spoorbrug. Vanaf woensdag 12 augustus kan het gemotoriseerd verkeerd niet meer onder de brug door gedurende een aantal maanden, zo vernam het Havenbedrijf Gent. Dit zal zware impact hebben op het verkeer, ook in en rond het havengebied.

  Lees meer
 • Heraanleg E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere: laatste fase vanaf 14 augustus

  Vanaf 14 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de laatste fase van de onderhoudswerken op de E40. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van AWV. Er wordt één weekend gewerkt aan de afrit Wetteren. Vanaf vrijdag 9 uur (14 augustus) gaat de afrit Wetteren richting Brussel dicht (tot zondagvoormiddag). Vanaf 17 augustus start de aannemer met het asfalteren van de linkerrijstrook tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere (richting Brussel). Het verkeer rijdt ‘s nachts over één rijstrook in de richting Brussel. De aannemer werkt van 21 uur tot 5.30 uur ‘s morgens. Het einde van de asfalteringswerken is voorzien eind augustus.

  Lees meer
 • Bekijk HavenTV Gent van donderdag 2 juli 2015 over de biogebaseerde economie in ons dagelijks leven

  Op donderdag 2 juli 2015 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. In deze aflevering brengen we de biogebaseerde economie, een belangrijke groeiende sector in de Gentse haven, naar het dagelijks leven. In de Bio Base Europe Pilot Plant wordt onderzoek verricht voor bedrijven wereldwijd om ons leven duurzamer te maken. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent en Stukwerkers zetten in op meer containers via binnenvaart tussen havens van Gent en Antwerpen

  Het Havenbedrijf Gent wil meer vervoer van containers per binnenschip aantrekken tussen de havens van Gent en Antwerpen. Het zocht een operator die deze dienstverlening wil waar maken. De Gentse stouwer Stukwerkers zal hiervoor instaan en zet in op zes vaarten per week. Het kan daarvoor tijdens de opstartfase rekenen tot 200.000 euro steun van het Havenbedrijf.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed