Naar inhoud

Nieuws

 • Knooppunt Schansakker in Oostakker: schuifoperatie brug uitgesteld

  Normaal gezien zou de aannemer de brug over de R4 op zondag 1 februari naar zijn definitieve locatie schuiven. Aangezien er nog meer voorbereidend werk nodig is om de schuifoperatie op een veilige manier uit te voeren, zijn de werken uitgesteld. Ook de geplande asfalteringswerken aan het kruispunt van de D. Eisenhowerlaan met de Kennedylaan gaan niet door. Het verkeer zal zaterdag 31 januari en zondag 1 februari geen extra hinder ondervinden.

  Lees meer
 • Resultaten humaan biomonitoringonderzoek in de Gentse kanaalzone zijn gekend

  Het Steunpunt Milieu en Gezondheid startte in maart 2013 in opdracht van de Vlaamse overheid een humaan biomonitoringsonderzoek in de Gentse kanaalzone. Op 27 januari 2015 werden de resultaten bekendgemaakt. Voor de meeste vervuilende stoffen worden nu lagere gehaltes in het lichaam van jongeren uit de Gentse kanaalzone gemeten dan 10 jaar geleden. In vergelijking met Vlaamse leeftijdsgenoten zijn de gezondheidseffecten van fijn stof verhoogd bij jongeren uit de Gentse kanaalzone. Gehaltes van polygechloreerde biphenyls (PCB’s) blijven een aandachtspunt. De andere meetwaarden zijn lager of vergelijkbaar. Er worden twee infoavonden georganiseerd om de resultaten toe te lichten.

  Lees meer
 • Master-na-masteropleiding Maritieme Wetenschappen krijgt een nieuwe start

  De interuniversitaire master-na-masteropleiding Maritieme Wetenschappen gaat, na de uitstap van de Universiteit Antwerpen en het uitdovend academiejaar 2014-2015, opnieuw van start in het academiejaar 2015-2016. Het gebeurt deze keer in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en met een licht gewijzigd (en volledig Engelstalig) programma.

  Lees meer
 • Het Beroepenhuis maakt 8 zondagen lang kinderen warm voor beroepen in de technische sfeer

  In de Gentse haven zijn tal van beroepen voor technische profielen te vinden. Het is daarom belangrijk kinderen reeds op jonge leeftijd warm te maken voor een technische of beroepsopleiding. In het Beroepenhuis kunnen jongeren terecht om een waaier aan beroepen en studierichtingen te ontdekken, zowel uit de harde als de zachte sectoren. Het Beroepenhuis stelt ook in 2015 zijn deuren open voor gezinnen op verschillende zondagen.

  Lees meer
 • Vlaanderen maakt al 120 miljoen vrij voor nieuwe sluis in Terneuzen

  De Vlaamse regering heeft minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts de toelating gegeven om een verdrag te sluiten met Nederland over de gezamenlijke investering in een nieuwe sluis in Terneuzen. Als ‘voordeur’ van de Gentse haven, is de sluis essentieel voor zowel de Gentse regio als voor heel de Vlaamse economie. Het Havenbedrijf is er opgetogen dat Vlaanderen ook al 120 miljoen vrijmaakt.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent fiere partner van het Lichtfestival

  Het Havenbedrijf Gent is structurele partner van het Lichtfestival in Gent. De derde editie van dit betoverend lichtspektakel vindt plaats van 29 januari tot en met 1 februari 2015 in de Gentse binnenstad.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed