Naar inhoud

Nieuws

 • Havenbedrijf Gent schenkt 2.500 euro aan ‘Special Olympics European Summer Games’

  Op dinsdag 8 juli 2014 overhandigde het Havenbedrijf Gent een cheque van 2.500 euro aan 'Special Olympics European Summer Games'. Deze schenking gebeurt naar aanleiding van de deelname van het Havenbedrijf aan de Hye Sail Regatta 2014.

  Lees meer
 • Bekijk HavenTV Gent van donderdag 3 juli 2014 over duurzame inzameling van afval van de binnenvaart, het cijfer ‘60’ en de Braziliaanse aanwezigheid in de Gentse haven

  Op donderdag 3 juli 2014 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. Bekijk in deze aflevering wat duurzame inzameling van afval inhoudt, ontdek wat er schuilgaat achter het cijfer '60' en vertoef in de voetbalsfeer met enkele belangrijke goederen uit Brazilië. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

  Lees meer
 • Uitnodiging event in kader van 'Duurzame Zeehavens' over afvalstromen en zonne-energie op 23 september 2014

  Op dinsdagmiddag 23 september 2014 organiseren het Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports een event in het kader van het Europees Interreg Vlaanderen-Nederland project ‘Duurzame Zeehavens’. Op het event worden de eindrapporten en de uitgewerkte business cases van beide studies en praktijkvoorbeelden gepresenteerd.

  Lees meer
 • Zonnebergproject wint prijs op Intersolar beurs in München

  Het Zonnebergproject 'Terranova Solar' heeft een internationale prijs gewonnen op de prestigieuze Intersolar beurs van München in Duitsland. Intersolar is de grootste vakbeurs in zijn soort binnen Europa. De zogenaamde Zonneberg, gelegen in de Gentse Kanaalzone in Zelzate, is het grootste aaneensluitend park voor zonne-energie in de Benelux.

  Lees meer
 • Gentse Bio Base Europe Pilot Plant werkt samen met Celtic Renewables

  Celtic Renewables, een biobrandstofbedrijf uit Edinburgh, heeft een overeenkomst afgesloten met de Gentse Bio Base Europe Pilot Plant, Europa’s meest toonaangevende proeffabriek voor industriële biotechnologie gevestigd in de haven van Gent. Celtic Renewables start er een volgende testfase op voor de verdere ontwikkeling van zijn innovatief proces om bijproducten van de whisky-industrie om te zetten in biobrandstof. De sector van de biobrandstoffen is van groot belang voor de Gentse haven.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent staat bemanning van 2 schepen bij

  In de haven van Gent liggen 2 schepen aan de ketting. Het Havenbedrijf Gent staat de bemanning van beide schepen bij zodat ze de nodige voorraad voedsel en water zouden hebben.

  Lees meer
 • De haven van Gent is conferentiepartner van ‘Biofuels International Conference’ in Gent

  Van 24 tot en met 25 september 2014 vindt in hartje Gent de 7de Biofuels International Conference plaats. Deze bijeenkomst van biobrandstofproducenten uit de hele wereld biedt een uitstekende mogelijkheid om de uitdagingen voor deze steeds veranderende industrie te bespreken. De haven van Gent is als partner verheugd dat deze internationale conferentie in Gent plaatsvindt. De sector van de biobrandstoffen is immers van groot belang voor de Gentse haven.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent behaalt voor de vijfde maal Milieucharter

  Het Havenbedrijf Gent mocht voor de vijfde opeenvolgende keer het Milieucharter in ontvangst nemen. Hiermee prezen Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen opnieuw de talrijke milieu-initiatieven die het Havenbedrijf in 2013 realiseerde. Ook voor 2014 staan er weer heel wat acties op het programma in het havengebied en bij het Havenbedrijf.

  Lees meer
 • Melding schade noodweer 8-9 juni in haven van Gent en op grondgebied van Gent en Evergem

  In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juni 2014 werden grote delen van België getroffen door onweer met felle hagelbuien. Ook Gent en Evergem bleven niet gespaard. Zowel gezinnen als bedrijven werden getroffen en ook in de haven van Gent is er schade opgemeten. De stad Gent en de gemeente Evergem hebben al het nodige gedaan om het noodweer als ramp te laten erkennen. Zij informeren hoe de schade correct gemeld kan worden.

  Lees meer
 • Haven Gent – Brazilië: 1-1

  Op 12 juni 2014 wordt de aftrap gegeven van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. België zal de komende weken ondergedompeld worden in een Braziliaanse sfeer! In de Gentse haven is de link met Brazilië al vele jaren sterk aanwezig. De banden tussen de twee landen worden op verscheidene manieren goed onderhouden. In deze wedstrijd is er dus geen verliezer, maar een win-winsituatie voor beide ploegen.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed