Naar inhoud

Nieuws

 • Infovergadering voor bedrijven en buurtbewoners op 27 januari 2015 over nieuw knooppunt Langerbruggestraat/R4-Oost

  De heraanleg van het knooppunt van de R4-Oost (Kennedylaan) met de Langerbruggestraat in Oostakker gaat in het voorjaar van 2015 van start. De bouw van het nieuwe knooppunt zal ongeveer 2 jaar duren. Op dinsdag 27 januari 2015 organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer twee infomomenten voor bedrijven en buurtbewoners. Tijdens deze infovergadering wordt het nieuw knooppunt aan de Langerbruggestraat/R4-Oost toegelicht. Ook de verschillende fases van de werken komen aan bod.

  Lees meer
 • Master-na-masteropleiding Maritieme Wetenschappen krijgt een nieuwe start

  De interuniversitaire master-na-masteropleiding Maritieme Wetenschappen gaat, na de uitstap van de Universiteit Antwerpen en het uitdovend academiejaar 2014-2015, opnieuw van start in het academiejaar 2015-2016. Het gebeurt deze keer in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en met een licht gewijzigd (en volledig Engelstalig) programma.

  Lees meer
 • Steunpunt Milieu en Gezondheid stelt resultaten humaan biomonitoringonderzoek in de Gentse kanaalzone voor

  Het Steunpunt Milieu en Gezondheid startte in maart 2013 in opdracht van de Vlaamse overheid een humaan biomonitoringsonderzoek in de Gentse kanaalzone. Op 27 januari 2015 worden de resultaten bekendgemaakt en er worden ook twee infoavonden georganiseerd.

  Lees meer
 • Vlaamse Europarlementsleden op bezoek in de Gentse haven en bij ArcelorMittal

  Op vrijdag 16 januari 2015 ontvangen de Stad Gent, de haven van Gent en ArcelorMittal Gent een aantal Vlaamse parlementsleden van het Europese parlement. De EU-parlementsleden maken tijdens hun bezoek kennis met de troeven van de stad, de haven en met een van de grootste bedrijven.

  Lees meer
 • Het Beroepenhuis maakt 8 zondagen lang kinderen warm voor beroepen in de technische sfeer

  In de Gentse haven zijn tal van beroepen voor technische profielen te vinden. Het is daarom belangrijk kinderen reeds op jonge leeftijd warm te maken voor een technische of beroepsopleiding. In het Beroepenhuis kunnen jongeren terecht om een waaier aan beroepen en studierichtingen te ontdekken, zowel uit de harde als de zachte sectoren. Het Beroepenhuis stelt ook in 2015 zijn deuren open voor gezinnen op verschillende zondagen.

  Lees meer
 • Vlaanderen maakt al 120 miljoen vrij voor nieuwe sluis in Terneuzen

  De Vlaamse regering heeft minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts de toelating gegeven om een verdrag te sluiten met Nederland over de gezamenlijke investering in een nieuwe sluis in Terneuzen. Als ‘voordeur’ van de Gentse haven, is de sluis essentieel voor zowel de Gentse regio als voor heel de Vlaamse economie. Het Havenbedrijf is er opgetogen dat Vlaanderen ook al 120 miljoen vrijmaakt.

  Lees meer
 • Havenbedrijf Gent fiere partner van het Lichtfestival

  Het Havenbedrijf Gent is structurele partner van het Lichtfestival in Gent. De derde editie van dit betoverend lichtspektakel vindt plaats van 29 januari tot en met 1 februari 2015 in de Gentse binnenstad.

  Lees meer
 • ‘De havenkrant Gent’ nu ook online terug te vinden

  "Iedereen supporter van de haven van Gent." Onder dat motto lanceerde het Havenbedrijf Gent begin vorig jaar 'De havenkrant Gent', een bijlage van 8 pagina's bij 'De Gentenaar'. Met deze havenkrant wil het Havenbedrijf de haven promoten. Op dinsdag 25 november 2014 verscheen het vierde nummer van de tweede jaargang. De papieren versie van de havenkrant gemist? Geen nood, de krant is nu elektronisch terug te vinden op de website van de haven van Gent.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed