Naar inhoud

Nieuws

 • Zelzatetunnel dit weekend dicht richting kust

  Dit weekend werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de voegen van de Zelzatetunnel richting kust. Dat vernam het Havenbedrijf van AWV. Hiervoor gaat de tunnelkoker richting kust dicht van zaterdagmorgen 29 november om 7 uur tot maandagmorgen 1 december om 5 uur. Het verkeer richting kust moet omrijden via de afrit Zelzate-Oost van de E34, R4 (Zelzate) en de oprit Zelzate-West naar E34.

  Lees meer
 • Europa, Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen investeren samen 1,27 miljoen euro in Bio Base Europe Pilot Plant in de Gentse haven

  Het programmasecretariaat EFRO Vlaanderen en Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) ondertekenden vorige week een contract voor een investering van 1,27 miljoen euro. Ongeveer een half miljoen euro van dit bedrag komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Daarnaast investeren ook het Agentschap Ondernemen en de Provincie Oost-Vlaanderen in dit project. Met de fondsen worden grote bioreactoren en de bijbehorende randapparatuur aangekocht en geïnstalleerd in de proeffabriek in de Gentse haven.

  Lees meer
 • Minister Ben Weyts bezoekt haven van Gent

  Op vrijdag 21 november 2014 brengt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts een werkbezoek aan de haven van Gent. Tijdens een rondvaart door de haven worden met het Havenbedrijf Gent een aantal havendossiers besproken.

  Lees meer
 • Nieuwe geluidsschermen langs R4 rond de haven in Evergem

  Sinds maandag 17 november plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer over 1,2 km nieuwe geluidsschermen langs de R4-Oost in Evergem. De schermen komen langs de R4 – de ringweg rond de haven van Gent - in de richting van Gent. Ze beschermen 280 woningen tegen geluidsoverlast. De werken zullen tot februari 2015 duren, zo vernam het Havenbedrijf Gent.

  Lees meer
 • Honda bespaart 20% energie door nieuwe ledlampen te plaatsen

  Honda Motor Europe Logistics NV bespaart heel wat energie in haar magazijnen in de Gentse haven door oude lampen te vervangen door leds. Het bedrijf kan hierdoor het energieverbruik met 20% verminderen, zo vernam het Havenbedrijf Gent.

  Lees meer
 • Deense havens op bezoek in haven van Gent, Zeeland Seaports en Zeebrugge

  Op dinsdag 11 november 2014 brengt de Associatie van de Deense Havens een werkbezoek aan de havens van Gent en Zeeland Seaports. De dag nadien doen ze Zeebrugge aan. De Deense havens komen er inspiratie opdoen om de onderlinge handel te bevorderen.

  Lees meer
 • Franse marineschepen klaar voor sloop bij Galloo Gent

  Eind oktober 2014 kwam bij Galloo Gent het tweede schip aan van in totaal zes Franse marineschepen die bestemd zijn voor de sloop. Dat vernam het Havenbedrijf Gent van Galloo. Frankrijk kende de ontmanteling van de schepen toe aan het Gentse bedrijf dat deel uitmaakt van de groep Galloo. Het bedrijf is één van de weinige permanent vergunde scheepsafbraakwerven in Europa.

  Lees meer
 • Oude loodsboot de Stern in de Gentse haven uit de vaart gehaald

  Jarenlang lag er in het Grootdok in de Gentse haven een oude loodsboot, de ‘Stern’. Deze was vele jaren de vaste stek voor de schippers en matrozen van het Havenbedrijf Gent. Na een grondige inspectie blijkt het schip niet langer zeewaardig te zijn. Op dinsdag 28 oktober wordt het in de haven naar Galloo gesleept om er gerecycleerd te worden.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed