Naar inhoud

Nieuws

 • Minister Ben Weyts bezoekt haven van Gent

  Op vrijdag 21 november 2014 brengt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts een werkbezoek aan de haven van Gent. Tijdens een rondvaart door de haven worden met het Havenbedrijf Gent een aantal havendossiers besproken.

  Lees meer
 • Honda bespaart 20% energie door nieuwe ledlampen te plaatsen

  Honda Motor Europe Logistics NV bespaart heel wat energie in haar magazijnen in de Gentse haven door oude lampen te vervangen door leds. Het bedrijf kan hierdoor het energieverbruik met 20% verminderen, zo vernam het Havenbedrijf Gent.

  Lees meer
 • Bekijk HavenTV Gent van donderdag 6 november 2014 over matroos voor een dag, het cijfer ’10.000’ en de zonneberg

  Op donderdag 6 november 2014 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. Bekijk in deze aflevering wat Jill en Mattias vinden van het beroep matroos, ontdek de betekenis van het cijfer '10.000' en kom te weten hoe een gipsstort werd omgetoverd tot een zonneberg. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

  Lees meer
 • Deense havens op bezoek in haven van Gent, Zeeland Seaports en Zeebrugge

  Op dinsdag 11 november 2014 brengt de Associatie van de Deense Havens een werkbezoek aan de havens van Gent en Zeeland Seaports. De dag nadien doen ze Zeebrugge aan. De Deense havens komen er inspiratie opdoen om de onderlinge handel te bevorderen.

  Lees meer
 • Oude loodsboot de Stern in de Gentse haven uit de vaart gehaald

  Jarenlang lag er in het Grootdok in de Gentse haven een oude loodsboot, de ‘Stern’. Deze was vele jaren de vaste stek voor de schippers en matrozen van het Havenbedrijf Gent. Na een grondige inspectie blijkt het schip niet langer zeewaardig te zijn. Op dinsdag 28 oktober wordt het in de haven naar Galloo gesleept om er gerecycleerd te worden.

  Lees meer
 • Stora Enso Langerbrugge opent tweede papiersorteerlijn

  Papiergigant Stora Enso heeft in de haven van Gent 9 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe, unieke 'Paper for Recycling' sorteerlijn op het bedrijfsterrein van de papierfabriek van Langerbrugge in Gent. Deze hoogtechnologische papiersorteerlijn is ondergebracht in een 5.200 m2 groot modern magazijn. Vrijdagavond 24 oktober 2014 werd deze sorteerlijn officieel ingehuldigd.

  Lees meer
 • Schip dat aan de ketting lag, verlaat haven Gent

  Op dinsdagnamiddag 7 oktober 2014 heeft het schip ‘Aversa’ de haven van Gent verlaten. Het schip lag al ruim 6 maanden aan de ketting. Een sleepboot neemt het schip op sleeptouw naar Turkije om er te worden hersteld. De bemanning aan boord werd reeds eerder gerepatrieerd.

  Lees meer
 • Stora Enso gaat via pijpleiding Volvo Car Gent verwarmen

  Papierproducent Stora Enso zal een pijplijn onder het kanaal Gent-Terneuzen bouwen om Volvo Car Gent van warm water te voorzien. Twee van de grootste bedrijven uit Scandinavië slaan in de haven van Gent de handen ineen om zo de CO2-uitstoot in de Volvofabriek met meer dan 40% te verminderen. Daarmee onderstrepen ze hun langetermijnengagement om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Het Havenbedrijf Gent is opgetogen dat deze twee giganten samen een uniek ecologisch project opzetten.

  Lees meer
 • Haven van Gent versterkt positie op Parijse graanbeurs Matif

  In de loop van het vierde kwartaal van 2014 zal de haven van Gent een nieuwe afleverplaats zijn voor contracten voor raapzaadmeel en raapzaadolie die worden verhandeld op de graanbeurs Matif. In de graanwereld is deze Parijse optie- en termijnmarkt een heel gekende en belangrijke beurs die deel uitmaakt van Euronext. De Gentse haven versterkt hiermee niet enkel haar positie op deze internationaal bekende graanbeurs, maar eveneens als graanschuur van Europa.

  Lees meer
» Alle nieuws Nieuwsbrief RSS Feed