naar top
Port of Ghent

Bekijk HavenTV Gent van donderdag 4 mei 2017 over de nieuwe Havenkapitein-commandant van het Havenbedrijf, het cijfer ‘200’ en de verschillende vervoerswijzen bij Stukwerkers

Op donderdag 4 mei 2017 werd de nieuwste aflevering van HavenTV Gent op de Oost-Vlaamse regionale zender AVS uitgezonden. In deze aflevering vertelt Rik Verhaegen wat zijn job als nieuwe Havenkapitein-commandant van de Gentse haven inhoudt, ontdek je wat er schuilgaat achter het cijfer ‘200’ en verneem je welke vervoersmiddelen de oudste stouwer in de haven inzet om goederen op hun eindbestemming te krijgen. Deze uitzending gemist? Geen nood, bekijk ze hieronder.

Reportages
De haven van Gent heeft een nieuwe Havenkapitein-commandant. Rik Verhaegen neemt de fakkel over van Dirk Vernaeve en leidt de 59-koppige Kapiteinsdienst van het Havenbedrijf Gent. Rik en zijn team beheren de vloot van het Havenbedrijf en begeleiden het scheepvaartverkeer in de haven. De havenkapitein vertelt ons wat zijn job precies inhoudt en wat zijn ambitie is. Hij is vastberaden om van de Gentse haven een voorbeeld te maken voor andere havens.

Op 20 april 2017 werden acht nieuwe windturbines ingehuldigd op het terrein van ArcelorMittal Gent. De turbines hebben een tiphoogte van wel 200 meter en zijn daarmee bij de hoogste van het land!

Het Havenbedrijf Gent zet stevig in op de verduurzaming van goederenverkeer met het achterland en moedigt het gebruik van binnenvaart en spoorvervoer aan. Deze multimodale aanpak kun je concreet toegepast zien bij Stukwerkers, de oudste stouwer van de haven. Stukwerkers is al sinds 1338 actief in Gent en maakt volop gebruik van de gunstige ligging van de haven. Laurent Colanbeen van Stukwerkers geeft een woordje uitleg.

Bekijk hier de reportage.

Gepubliceerd op vrijdag 05 mei 2017
Nieuwsoverzicht