naar top
Port of Ghent

Ben jij één van de 10.000 bezoekers die de Gentse haven vanop het water ontdekken?

Heb je je altijd al afgevraagd wat er zich allemaal afspeelt in de Gentse haven? Op 17 september krijg je de kans de haven van Gent écht van binnenuit te ontdekken. Ga met verschillende schepen op ontdekkingstocht doorheen het havengebied. In totaal kunnen op de Havendag meer dan 10.000 mensen het water op!

De haven beleven van binnenuit
De Vlaamse Havendag is de perfecte gelegenheid voor klein en groot om de haven van binnenuit te ontdekken en te beleven. Op drie locaties vind je heuse Havendagdorpen waar verschillende schepen je opwachten voor een gratis rondvaart. Aan de Rigakaai kun je aan boord stappen van de Gentse Barge of de Benelux-boot. Aan het Kluizendok kun je meevaren met het havenjacht Jacob van Artevelde en het passagiersschip Denick II. Je krijgt er uitleg van een ervaren gids over wat je op en rond het water ziet.

Vaar vanaf 13.30 uur het Mercatordok in en vergaap je aan de indrukwekkende laad- en losactiviteiten van DFDS. Vanop het water krijg je te zien hoe de rederij één van zijn grote ro/roschepen behandelt. In 7 uur laadt en lost het 450 auto’s en 450 trailers: een waar spektakel!

Gratis en zonder inschrijven
Alle activiteiten op de Vlaamse Havendag in de Gentse haven zijn gratis. Je hoeft je ook niet in te schrijven. In de Havendagdorpen kun je aan de ticketchalets een ticketje voor de eerstvolgende rondvaart in ontvangst nemen. Stap aan boord en geniet van deze unieke ervaring!

Het volledige programma vind je op http://www.vlaamsehavendag.be/haven/haven-gent.

Gepubliceerd op woensdag 13 september 2017
Nieuwsoverzicht